Sałata z awokado

1/01/2015

Przyznaję się, lubię czosnek, aż za bardzo. I tak naprawdę zjem wszystko co będzie polane sosem czosnkowym, ale ta sałatka to połączenie idealne, fajnie gra jako dodatek do pieczonych ziemniaków, czy po prostu zjadana z grzanką.



przepis:
główka sałaty rzymskiej
garść pomidorków koktajlowych
dojrzałe awokado
ser pleśniowy - lazur błękitny
kubek jogurtu
ząbek czosnku
1 łyżeczka majonezu

Sałatkę przygotowuję tuż przed podaniem, głównie ze względu na awokado, które ściemnieje jeśli będzie za długo czekało na zjedzenie.
Sałatę rwę na kawałki, dodaję pokrojone na ćwiartki pomidorki, ser i awokado pokrojone w kostkę.
Do kubka jogurtu dodaję łyżeczkę majonezu i wyciskam ząbek czosnku, mieszam dokładnie. Polewam całość sosem i podaję.
Jeśli jecie sałatkę samą polecam do tego grzanki.

Smacznego!

Mogą ci się spodobać

3 komentarze

  1. bardzo ciekawe połączenie smakowe
    muszę koniecznie wypróbować
    pozdrawiam i zapraszam do mnie: http://frankiesflavours.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń

Popularne posty

Obserwuj mnie na facebooku

Można mnie znaleźć

myTaste.pl Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Subscribe